Sosyal Medya

Güncel

Brexit AB’nin tüm sorunlarını ortaya çıkardı

Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite, “Brexit, AB’nin tüm sorunlarını ortaya çıkardı. AB, istikrarsız ekonomi, işsizlik, sığınmacı krizi, terör gibi sorunların hızlı ve etkili bir şekilde üstesinden gelemedi.” dedi.



Litvanya CumhurbaÅŸkanı Dalia Grybauskaite, baÅŸkent Vilnius’ta AB Konseyi BaÅŸkanı Donald Tusk ile bir araya geldi. Ä°kili görüşmede, Bratislava’da yapılacak AB Zirvesi ve AB’nin geleceÄŸi ele alındı.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Grybauskaite, AB’nin temel amaçlarından birinin tüm vatandaÅŸlarına güvenli bir yaÅŸam, büyüyen ve rekabetçi ekonomiyi sunabilmek olduÄŸunu söyledi.

AB’nin yaÅŸadığı sorunlarına deÄŸinen Grybauskaite, “Brexit, AB’nin tüm sorunlarını ortaya çıkardı. AB, istikrarsız ekonomi, iÅŸsizlik, sığınmacı krizi, terör gibi sorunların hızlı ve etkili bir ÅŸekilde üstesinden gelemedi. Bu durum AB’nin güvenirliÄŸini azaltır, popülist ve kuÅŸkucuları ise güçlendirir.” ifadelerini kullandı.

“AB, NATO’nun hiçbir benzerini kurmamalı”

Grybauskaite, bazı AB ülkelerinin desteklediÄŸi “askeri Schengen”e iliÅŸkin de ÅŸunları söyledi:

“AB, NATO’nun hiçbir benzerini kurmamalı. Litvanya, Baltık ülkeleri, buna karşı çıkıyor. NATO’nun varlığı inkar edilemez. Buna benzer tüm önerileri engelleyeceÄŸiz. AB ülkeleri, farklı alanlarda askeri iÅŸbirliÄŸini derinleÅŸtirebilir ancak bu AB formatında yeni bir askeri yapının oluÅŸturmasını anlamına gelmemelidir.”

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.